Skip to content
All posts

Kundecase: Watts Marines første kabelmaskin på plass i San Diego

redigert-2-1

Amerikanske Watts Marine er spesialister på utstyr for landstrøm til skip. De kontaktet Hybeko for å utvikle en spesialmaskin for å håndtere tilkoblingen av de enorme kablene på en fleksibel og smidig måte. Nå er den første kabelhåndteringsmaskinen på plass i San Diego.

Teamet bak Watts Marine begynte å jobbe med løsninger for landstrøm allerede i 2005. Da var de en del av el-entreprenøren Cochran, basert i Seattle, USA, og fikk en henvendelse fra cruiseselskapet Princess som ønsket å tilføre strøm fra land på sine skip når de lå til kai. Mike Watts ledet landstrømsdivisjonen i alle år, og i 2021 kjøpte han selskapet og byttet navn til Watts Marine. 

Etter tips fra Genie kom Watts i kontakt med Hybeko når de så behovet for en mobil løsning for å håndtere landstrømskablene.

Les mer: Nyhet: "Kabelmaskin" til landstrøm

Hybeko på befaring i San Diego

Prosjektet har vært et samarbeid mellom den tyske kabelprodusenten Igus Inc., Watts Marine og Hybeko, og etter flere år med produktutvikling var det stor stas da den første kabelmaskinen (Mobile CPD) nylig ble levert til cruiseskip kaia i San Diego, California. Espen Johannessen, konsernsjef i Hybeko, og Pål Tveitan, ansvarlig for produktutvikling av spesialmaskiner, og som har ledet utviklingsprosjektet, var selvfølgelig til stede.

– Det var virkelig stas å se kabelmaskinen i bruk i sitt rette element, sier Pål. – Vi har selvfølgelig testkjørt den på området vårt i Skien, men det blir jo noe helt annet her. 

– Det er en egen følelse når noe du har jobbet med så lenge blir levert. Å se at det fungerer slik du har tenkt, og se at kunden er fornøyd. Det gjør oss både stolt og glad.

En idérik og løsningsorientert samarbeidspartner

Mike Watts er full av lovord om samarbeidet med Hybeko:

– Hybeko har vært en flott samarbeidspartner! De er idérike, løsningsorienterte og smidige. De anstrenger seg for å virkelig forstå kundens behov, og kommer opp med gode løsninger. Selv om vi har vært på hver vår side av verden, og ikke møtt hverandre fysisk før nå, har ikke det gitt noen utfordringer.

Kan bli standard på kaianlegg

Mike ser ikke bort fra at denne kabelhåndteringsmaskinen (Mobile Cable Positioning Device) er den første av mange. 

– På travle kaier er fleksibilitet og tempo viktig. Faste installasjoner for landstømstilkobling tar mye plass og er lite fleksibelt med tanke på skipenes ulike utforming. Da er en mobil løsning som kabelmaskinen Hybeko har levert genial. Jeg ser ikke bort fra at det etterhvert blir standard på alle verdens kaier, og det gir oss i Watts Marine et stort konkurransefortrinn. 

Vi takker for en spennende utfordring og et hyggelig samarbeid, og gleder oss til fortsettelsen!


Les mer om våre andre spesialtilpassede lifter

 

Pål Tveitan

 

Kontakt

Pål Tveitan

Ansvarlig produktutvikler spesialmaskiner

+47 906 23 222
pt@hybeko.no

 

 

Ønsker du å motta nyheter fra Hybeko rett inn i innboksen din? Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev!