Skip to content
All posts

Jubileumsåret 2022

Espen Johansen Hybeko

Det er 50 år siden Magne startet vårt kjære Hybeko og jubileumsåret går mot slutten. For en reise vi har hatt! I dag er vi representert i tre land og snart runder vi 100 ansatte totalt. Det er våre ansatte som har skapt Hybeko til det vi er i dag – selv om det er kundene som er sjefen i dette firmaet! 

 

2022 har vært et år med både gleder og utfordringer.

Økonomisk sett har alle de tre firmaene – Norge, Sverige og Finland – hatt en fin vekst. Vi begynner å se at økt satsing på markedsføring og IT-løsninger hjelper oss. Og best av alt: vi har fått mange nye fine kolleger. Av utfordringer kan jeg nevne leveringssituasjonen på deler og maskiner, samt en veldig ustabil krone mot Euro i Sverige og Norge.

Markedet har i år igjen vist oss stor tillit fordelt på mange kundetyper, fagområder og geografi. Våre leverandører, som vi har hatt en lang og god relasjon til, er i verdensklasse. Det er ekstra stas at vårt egenproduserte materiell blir viktigere og viktigere. Spesialavdelingen har hatt sin første eksport til USA. Det er en løsning som skal bidra til at skipsindustrien blir mer bærekraftig. Elektrifiseringen av større bommer har vi også lansert dette året. Det har vært en fin reise.

Vårt mål er at våre maskiner skal gi eier avkastning på investeringen, operatøren en sikker arbeidsplass og at bærekraft er i bunn. Det er et område vi ser kommer mer og mer – det er ikke lenger noe man bare snakker om, men en realitet på byggeplassen. Det er en glede å konstatere at prosentandelen elektriske maskiner vokser mer i 2022 enn året før.

En annen trend er fortetting, noe som kan skape utfordringer når det gjelder bilparkering. Bilheisene våre er en smart og plasseffektiv løsning på dette, og de har blitt svært populære.

2023 er rett om hjørnet og vi er spente å se hvilke muligheter det bringer. Det er krevende tider for mange, og økonomisk er vi forberedt på en liten nedgang. Men fleksibilitet og nytenkning har alltid livets rett, og vi er overbevist om at det er de som tør å tenke nytt som vil vinne.

IT som hjelpemiddel skal fortsette å være et satsingsområde for Hybeko. Det vil merkes av ansatte og kunder på en god måte. Og vi skal fortsette å jobbe målrettet for å være våre kunders støtte og hjelpe dem å lykkes.

I 2023 skal vi også endelig feire oss selv med vår jubileumstur i april for alle ansatte. Det synes jeg vi har fortjent!

Tusen takk til ansatte, kunder og leverandører som igjen har vist oss stor tillit. Vi ser frem til de neste 50 årene sammen! Ønsker dere alle riktig god jul og godt nytt år 🎄

 

Hybeko Magne

En stolt gründer Magne Forland  foran Hybekos første kontorlokale.

 

Kontakt

Espen Johannessen

Konsernsjef/eier

+47 918 35 155
ej@hybeko.no

 

 

Ønsker du å motta nyheter fra Hybeko rett inn i innboksen din? Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev!