Skip to content
All posts

Elektrifisering på byggeplassen

hele liften2

Det grønne skiftet presser frem et ønske om elektriske lifter på byggeplassen. Foreløpig tilbys ikke dette som standard på alle modellene. Her kommer Hybeko sin spesialavdeling inn.

 

Våre leverandører har et rikholdig sortiment av lifter, men når det oppstår behov som de ikke dekker har vi en egen avdeling for utvikling og produksjon av spesialtilpassede lifter for å kunne levere produkter med spesifikke kundeløsninger. Den siste tiden er ombygging til elektrisk drift blitt særlig aktuell.

– Byggeindustrien står for 15 % av alle klimagassutslippene. Det er derfor et sterkt press på bransjen for å bli mer miljøvennlige. Elektrifisering av anleggsmaskiner er et viktig grep, forklarer Pål Tveitan, produktutvikler for spesialmaskiner i Hybeko.

Les mer: Sørby satser elektrisk

 

I første omgang kan vi tilby tre typer rettbomlifter, som er basert på eksisterende modeller fra Genie. Genie S-85XC, S-65XC og S-45XC. Helt konkret tar vi den dieseldrevne standardmodellen og bygger om til elektrisk drift. Prosessen går ut på å fjerne dieselmotor og erstatte denne med elektrisk motor og bytte energikilde til lithiumbatteri. Dette gjøres på vår lokasjon i Skien.  

 

S-85XC Elecric

På denne liften har vi tatt ut dieselmotoren og erstattet den med blant annet en elektrisk motor og batteripakke.

 

– Sannsynligvis kommer Genie til å tilby elektriske lifter på hele sortimentet etter hvert. Men på grunn av miljøkravene innenfor bygg- og anleggsbransjen i Norge, så ligger Norge i forkant. Hos Hybeko har vi dyktige mekanikere som gjør jobben nå. Garantien er selvfølgelig den samme som en standardmaskin. Bare mer miljøvennlig.

 

Les mer om våre andre spesialtilpassede lifter

 

Pål Tveitan

 

Kontakt

Pål Tveitan

Produktutvikler Spesialavdeling

+47 906 23 222
pt@hybeko.no

 

 

Ønsker du å motta nyheter fra Hybeko rett inn i innboksen din? Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev!